turk news

ساخت وبلاگ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyattin Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çankaya Köşkündeki görüşme, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle, "Kapasite Geliştirme Programı" çerçevesinde gerçekleşti.

Görüşmede Akdoğan, Türkiye'nin Ahıskalı soydaşlarına her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da bu desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'daki iç savaş ortasında kalan Ahıskalı soydaşların Türkiye'ye getirildiğini anımsatan Akdoğan, YTB'nin de Ahıskalı öğrencilerin eğitimine önemli destek verdiğini belirtti.

Akdoğan, Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşına ve soydaşına sahip çıktığını, Kapasite Geliştirme Programı'nın Ahıskalı soydaşlar için önemli bir rehber olacağını kaydetti.

DATÜB Başkanı Kassanov da Akdoğan'a teşekkür ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk yetkililerin, Ahıskalılara sahip çıktığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Erzincan'a getirilen Ahıskalıları karşılayan Başbakan Yardımcısı Akdoğan'a da teşekkürlerini ileten Kassanov, YTB'nin Ahıskalı öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarının Ahıska toplumu için büyük önem taşıdığını vurguladı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 149 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 23:09

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe ile görüştü.

Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bulunduğu Davos'ta Sri Lanka Başbakanı Wickremasinghe ile bir araya geldi.

Başbakan Davutoğlu'nun kaldığı otelde gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Doğrudan yatırımcıları kabul etti

Başbakan Davutoğlu ayrıca aralarında DHL Global CEO'su Ken Allen, APM Terminals üst düzey yöneticisi Kim Fejfer, Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı Yorihiko Kojima ve Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'in de bulunduğu doğrudan yatırımcıları ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü.

Davutoğlu'nun kaldığı otelde gerçekleşen kabuller basına kapalı yapıldı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 169 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 21:26

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, hazırlık aşamasında olan AB Türkiye İlerleme Raporu'nda, Türkiye'nin kabul edemeyeceği bilgiler yer alması durumunda, daha önceki raporu iade ettikleri gibi bu raporu da iade edeceklerini söyledi.

Bozkır, günübirlik geldiği Strazburg'da, Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi'nde sürdürdüğü temasları konusunda basın mensuplarına bilgi verdi.

Avrupa'da Türkiye aleyhinde yürütülen bir karalama kampanyası olduğuna dikkati çeken Bozkır, bu kapsamda oluşmuş ve oluşturulmak istenen siyasi algının giderilmesi ve yanlış algının değiştirilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu dile getirdi.

Bozkır, terör örgütünün uzantısı olan birçok kişi ve siyasetçinin AP'de yoğun bir çaba içinde olduğuna işaret ederek, bu çabaların hiçbirinin doğru bilgilere dayanmadığını ifade ettiklerini ve edeceklerini kaydetti.

Türkiye'nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) milletvekili sayısının 12'den 18'e çıktığının altını çizen Bozkır, Türkiye ile Avrupa arasındaki temasların daha da yoğunlaşacağını söyledi.

Bozkır, özellikle AP Türkiye Raportörü Kati Piri'yle olan görüşmesinin önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu seneki raporda geçen yıl yaşadığımız ve bizim raporu yok addedip iade ettiğimiz tablonun yeniden ortaya çıkmaması için temas halindeyiz. Türkiye'ye de geldi, ilgili kişilerle görüştü. Sanıyorum ki rapor, doğru bilgilere dayanan önemli bir rapor olarak ortaya çıkacaktır. Ancak buna rağmen Türkiye'ye bir anlamda hıyanet içinde olan kişi ve grupların katkılarıyla, Türkiye'nin kabul edemeyeceği haksız bilgiler ve unsurlar yer alırsa, bu raporla ilgili de yine aynı şekilde davranma hakkımızı mahfuz tutuyoruz."

AP'de bugün öğleden sonra ele alınacak Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanlarının da katılacağı "Güneydoğu'daki Durum" başlıklı oturuma ilişkin de açıklamalarda bulunan Bozkır, oturumda önemli olanın Türkiye aleyhine kararların alınıp alınmaması olduğunu söyledi.

Bozkır, "Bunların en başta şehitlerimizin hesabını vermeleri lazım. Türkiye'de gerçekten halk nezdinde kaybettikleri itibarı burada terör propagandası yaparak, Türkiye'ye zarar verici faaliyetleri bu platforma taşıyarak sürdürmeleri kabul edilemez. Bu açıdan Türkiye Devleti bu çabaları etkisiz hale getirecek güçtedir" ifadelerini kullandı.

Bozkır, gün içerisinde Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio, Avrupalı Muhafazakarlar ve Reformcular (ECR) Grubu Başkanı Syed Kamall, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü.

Bozkır'ın, ilerleyen saatlerde de AP Türkiye Dostluk Grubu Eş Başkanları Artis Pabriks ve İsmail Ertuğ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjo Jagland, AP Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı (S&D) Grubu Başkanı Gianni Pittella ve Hollanda Dışişleri Bakanı ile görüşmesi bekleniyor.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 181 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 21:26

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ar-Ge Reform Paketi'nin yarın TBMM'de görüşüleceğini belirterek "Paketle en önemli hedefimiz şu, Türkiye sadece mal satan ülke olmasın, aynı zamanda bilgi satan bir ülke olsun. Bunu başarırsak o zaman Türkiye dünyada hak ettiği yeri çok daha hızlı bir şekilde alacak, bundan hiç tereddüdüm yok" dedi.

Bakan Işık, TRT Haber'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Tasarımın, ürünün katma değerini artıran en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Işık, firmaların tasarım yapması halinde karlılığın aynı ölçekte ve şartlarda neredeyse iki katına çıktığını söyledi. Işık, Ar-Ge Reform Paketi'yle tasarımla ilgili çok önemli üç adım attıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tasarım ofislerini aynen Ar-Ge merkezleri gibi destekliyoruz, yani tasarım faaliyeti artık bir Ar-Ge ve inovasyon faaliyetidir. Bu, tasarımın Türkiye'de çok daha hızlı gelişmesini sağlayacak, yani endüstriyel tasarımdan tutun moda tasarımına kadar pek çok alanda bu tasarım faaliyetini destekleyeceğiz. İkincisi teknoloji geliştirme bölgelerinde de tasarım ofisleri kurulmasının önünü açıyoruz. Üçüncüsü ise özellikle kendisi tasarım yapamayan, bu imkana sahip olamayanlar, tasarım ofislerinden siparişle yaptırdığı işlerde vergi indirimi getiriyoruz."

Işık, pakette girişimcilerin finansmana erişimi noktasında ve Ar-Ge ile tasarım kaynağı niteliğinin artırılmasına yönelik çok ciddi eylemler bulunduğunu ifade etti.

Nitelikli insan kaynağının Ar-Ge, inovasyon ve tasarımda son derece önemli olduğuna dikkati çeken Işık, insan kaynağının niteliğini artırmaya yönelik ciddi çalışmalar yürüttüklerini ve bu noktada temel bilimleri önemsediklerini dile getirdi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) temel bilimleri kazanan ilk 10 bine, ardından ilk 25 bine yönelik burs programı başlattıklarını hatırlatan Işık, paketteki düzenlemeyle burs alan gençlerin Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bursundan da faydalanabileceklerini söyledi.

Temel bilimlere sağlanan burslar neticesinde bu alana olan ilginin üç kattan fazla arttığını vurgulayan Işık, "Ar-Ge ve inovasyonda en önemli unsur nitelikli insan kaynağı, nitelikli insan kaynağını artırmak içinde bu pakette pek çok düzenleme yaptık. Temel bilimler mezunları Ar-Ge merkezlerinde çalıştırılırsa yüzde 10'una kadar bir sınır koyduk, temel bilimler mezunlarına brüt asgari ücretin tutarını 2 yıl sürekli biz ödeyeceğiz. Burada devlet olarak ciddi bir katkı sağlıyoruz. Başka bir şey daha yaptık özellikle doktoralı personelin indirim oranını daha artırdık. Temel bilimler mezunlarını da doktora ile neredeyse eş değer noktaya getirdik" şeklinde konuştu.

- "Ar-Ge harcamaları 0,49'dan 1,02'ye ulaştı"

Işık, üniversite sanayi iş birliğini sağlamak açısından üniversite hocalarının Ar-Ge sonucunda elde ettiği gelirlerin gelir vergisini almayacaklarını, döner sermaye kesintisini de yüzde 15 ile sınırlandırdıklarını bildirdi.

AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'nin milli gelirinin 233 milyar dolardan 822 milyar dolar seviyesine yükseldiğini, ihracatta ise 36 milyar dolardan 157 milyar dolara çıkıldığını kaydeden Işık, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 300 dolardan 11 bin dolar seviyesine geldiğini belirtti. Ar-Ge harcamalarının milli gelir içindeki payının yüzde 0,49'dan 1,02'ye ulaştığını aktaran Işık, bunun birinci nesil reformlarla başarıldığını anlattı. İkinci nesil reformlar sayesinde Türkiye'nin yeni bir sıçrama yapacağını vurgulayan Işık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu yeni sıçramanın en temel taşlarından biri, Ar-Ge ve inovasyonda, tasarımda yetkinliktir. Pakette, Türkiye'nin nitelikli üretim yapısına geçişte katma değeri yüksek ürünler üretmesi için gerekli altyapıyı sağlamaya yönelik, üretim alanlarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini düzenleyecek, ekosistem oluşturmayı sağlayacak çok önemli düzenlemeler var. Ar-Ge Reform Paketi'ni yarın inşallah TBMM'de görüşeceğiz. Kabul edilir ve meclis genel kurulumuzda da onaylanırsa görüşülüp ve kanunlaştıktan sonra Cumhurbaşkanımızın onayı ile yürürlüğe girdiğinde biz şu anda bakanlık olarak yürüttüğümüz bazı projeleri, programları TÜBİTAK'a veya KOSGEB'e devredeceğiz. Bunu devrettiğimiz zaman kendi personelimiz ışığında etki ve analize yoğunlaşacağız. Paketle en önemli hedefimiz şu, Türkiye sadece mal satan ülke olmasın, aynı zamanda bilgi satan bir ülke olsun. Bunu başarırsak o zaman Türkiye dünyada hak ettiği yeri çok daha hızlı bir şekilde alacak bundan hiç tereddüdüm yok."

Işık, ayrıca Üretim Reform Paketi'ne ilişkin çalışmaların da sürdüğünü dile getirdi.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 418 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 21:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta doğrudan yatırımcıları kabul etti.

Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, aralarında DHL Global CEO'su Ken Allen, APM Terminals üst düzey yöneticisi Kim Fejfer, Mitsubishi Yönetim Kurulu Başkanı Yorihiko Kojima ve Coca Cola CEO'su Muhtar Kent'in de bulunduğu doğrudan yatırımcıları ayrı ayrı kabul ederek bir süre görüştü.

Başbakan Davutoğlu'nun kaldığı otelde gerçekleşen kabuller basına kapalı yapıldı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 226 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 19:40

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'de yer altı suyunun çok azaldığını belirterek, "Deniz suyuna yakın olduğu için yer altı suyuna deniz suyu girişimi olabilir, o zaman çok tehlikeli olur. Ben de arkadaşlara 'Bu suyu araziye verin, yer altı suyunu besleyelim' dedim. O da büyük bir kazanç" dedi.

Bakan Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, KKTC Su Temin Projesi'ne ilişkin bilgi verdi.

Bakanlığın görevinin Anamur'daki Alaköprü Barajı'ndan suyu Geçitköy Barajı'na iletmek olduğunu belirten Eroğlu, Kıbrıs içindeki dağıtımların KKTC tarafından yapılacağını anımsattı.

Bakan Eroğlu, "Fakat bunlar bu işin projesini dahi yapamadılar. Ben bunu gördüm hatta benim yetkim olmamasına rağmen onların projesini resen talimat vererek yaptırdım. Çünkü gecikirse orada biz su yüklü baraja su iletiriz. O su orada bekler, dağıtılamadıktan sonra ne kıymeti var" diye konuştu.

Projenin işletmesinin kolay olmadığını vurgulayan Eroğlu, KKTC'deki hükümet değişikliği nedeniyle suyun işletilmesi konusunda bir sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Suyun geçici olarak Bakanlık tarafından işletilmesinin teklif edildiğini fakat bu konuda da karar veremediklerini aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

"Orada bir karar verememezlik var. Biz şunu söyledik, '5 yüz, 6 yüz milyon daha harcayalım, orayı dört dörtlük çiçek gibi yapalım.Burayı biz yapalım, şebekeyi yapalım, kanalizasyon sistemini yapalım, atık su arıtma tesisi yapalım, arıtılmış suları sulamada kullanalım, sulama şebekesini yapalım, işletelim, size ondan sonra teslim edelim' dedik. Beyefendiler karar verecekler. Yer altı suyu orada çok azalıyor. Deniz suyuna yakın olduğu için yer altı suyuna deniz suyu girişimi olabilir, o zaman çok tehlikeli olur. Ben de arkadaşlara 'Bu suyu araziye verin, yer altı suyunu besleyelim' dedim. O da büyük bir kazanç. Yer altı suyunu beslemeye başladık, şimdi de arkadaşlar 'Geçitköy Barajını tam, silme dolu yapalım' dediler. Su, şu anda akıyor ama bir kısmı yer altı suyunu besliyor, bir kısmı barajı dolduruyor."

Bakan Eroğlu, Bakanlar Kurulundan gerekli izinleri aldığını belirterek, KKTC'deki yetkililerin istemesi halinde bütün tesisleri yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

- Bakanlığın çalışmaları ve hedefleri

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye'nin en büyük yatırımcı bakanlığı olduğunu ve 13 yılda 123 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini aktaran Eroğlu, sadece Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce 320'si baraj olmak üzere 3 bin 107 tesisin tamamlandığını söyledi.

Orman alanlarının son 13 yılda 1,5 milyon arttırıldığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, 2003-2015 yılları arasında 3 milyar 350 milyon fidanın toprakla buluştuğunu anlattı.

Her alanda ağaçlandırma yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, başlattıkları "Her İlde Bir Şehir Ormanı Projesi"yle Türkiye'yi şehir ormanları ile tanıştırdıklarını anımsattı.

Erozyonla mücadelede Türkiye'nin dünya lideri olduğuna değinen Eroğlu, erozyonla kaybedilen toprağın üçte bire düşürüldüğünü, 2019 yılında erozyonla taşınan toprağı, 140 milyon tona düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ormancılıkta 2019 yılına kadar 26 eylem planının tamamlanacağını ve orman köylülerinin hizmetleri karşılığında 8 milyar lira gelir elde etmelerinin sağlanacağını ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin Bal Ormanı Eylem Planı'nda dünyada ikinciliğe yükseldiğini hatırlattı.

Bakanlığın 2 bin 300 kara, 34 hava aracı ve 19 bin personelle orman yangınlarıyla mücadele ettiğini anlatan Eroğlu, "Yangınlarla mücadelede çok güçlü bir ekibimiz var. 776 kuleden, ormanlar 24 saat gözetlenmektedir. 97 gözetleme kulesinde, 194 kamera kullanılmaktadır. Yangına müdahale süresini 15 dakikaya indirdik" diye konuştu.

Tabiatı ve biyolojik çeşitliliği koruduklarını belirten Bakan Eroğlu, korunan alanların son 13 yılda nerdeyse yüzde 100 arttığı bilgisini verdi.

Korunan alan sayısının 2002'de 964 olduğunu, 2014 yılında ise bu sayının 2 bin 742'ye yükseldiğini dile getiren Eroğlu, "Korunan alanlara kimse giremez, girdiği takdirde arabasına, jeepine el konuluyor, kanunları uyguluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli park sayısını son 13 yılda 32'den 43'e çıkardıklarını söyleyen Eroğlu, tabiat parkının ise 27'den 241'e çıkarıldığını belirtti.

Eroğlu, birçok ilde belediyelerle birlikte hayvan rehabilitasyon merkezleri kurduklarını, sokak hayvanlarını korumak için çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 126 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 19:40

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gümrük kapılarındaki yenileme çalışmalarına hız verdiklerini belirterek, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da mode bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz" dedi.

Tüfenkci, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılan sunuma katıldı.

Buradaki konuşmasında gümrük kapılarının yenilenmesi konusuna önem verdiklerini belirten Tüfenkci, "Sarp sınır kapısını yeniden yıkıp, inşa edeceğiz. Bununla ilgili son aşamaya geldik. Ayrıca, Gürbulak sınır kapımızı da mode bir şekilde yeniden inşa etmek istiyoruz. Bununla ilgili talimatları verdik. Proje çalışmaları başladı" diye konuştu.

Gümrük kapılarının Türkiye'nin imajına yakışır bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkati çeken Tüfenkci, "Birileri Türkiye'nin uluslararası itibarını zedelemek için çok uluslu senaryolar yazarken, biz Türkiye'nin ufkunu açıyoruz. Birileri Türkiye'nin önüne çukurlar açarken, biz terör nedeniyle kapanan kapıları açıyoruz. İnşallah güvenlik güçlerimiz bölgeyi teröristlerden temizleyerek, oradaki esnafımızın işini artıracak çalışmalara da kısa zamanda başlarız" değerlendirmesinde bulundu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "TOKİ 81 vilayette iş yapan bir kuruluş. Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kentsel dönüşüm bugünkü olaylarla alakalı bir şey değildir. Aynı kapsamda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Toplantı, konuşmaların ardından basına kapalı devam etti.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 215 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 19:40

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin TBMM'deki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği sözlere ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nun seviyesi düşük sözleri, devlet terbiyesi, aile terbiyesi ve siyasi ahlaktan yoksundur" değerlendirmesinde bulundu.

Malkoç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Toplantısında kendisine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hezeyan dolu sözler sarf ettiğini ve iftira attığını ifade etti.

Açıklamasında, "Kılıçdaroğlu'nun seviyesi düşük sözleri, devlet terbiyesi, aile terbiyesi ve siyasi ahlaktan yoksundur" ifadesini kullanan Malkoç, Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu yapılan CHP 35. Olağan Kurultayında da Erdoğan'a yönelik benzer hakaretlerde bulunduğunu, kendisinin de bir televizyon programında "seviyesi düşük saçma" sözleri eleştirdiğini ve bu sözlerin hakaret suçunu içerdiğini belirttiğini anımsattı.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında da "hezeyanlarına ve hakaretlerine devam ettiğini" vurgulayan Malkoç, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği, kavgada bile insanların birbirine söylemeyeceği sözlerine cevap vererek, onun seviyesine inmeyi kendime zül addederim. Hendek kazıp polis ve askerimizi şehit eden, bölücü terör örgütü mensuplarına 'arkadaş' diye seslenen ama devletin başı Cumhurbaşkanımıza edepsizce sözler sarf eden Kılıçdaroğlu'na gerekli cevabı milletimiz vermektedir.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dürüstlüğünün zekatı bile '2 bin 500' Kılıçdaroğlu eder. Siyasi ahlak ve dürüstlükten bahseden Kılıçdaroğlu, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ahlaksız bir kaset komplosuyla genel başkan olduğunu gizleyememektedir. Kamuoyu hala Kılıçdaroğlu ile kaset komplocuları arasındaki ilişkinin aydınlanmasını beklemektedir. Kaset ile genel başkan olduğu günden bu yana, girdiği 7 seçimin hepsini açık ara kaybeden, Türkiye siyasal hayatına en ufak olumlu bir katkı veremeyen Kılıçdaroğlu, beceriksizliğini ve başarısızlığını yine ahlaksızca saldırarak ve iftira atarak kapatmayı tercih etmiştir."

Malkoç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kılıçdaroğlu kifayetsiz bir muhteristir, haysiyet celladıdır. Kılıçdaroğlu'nun şahsıma ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik son sözleri de göstermiştir ki kendisi hakkında Medeni Kanun'un 405 ve 406. maddeleri bir an önce işletilmelidir. Yani kendisi kısıtlanarak vesayet altına alınmalıdır. Böylece sadece Türkiye siyaseti değil, CHP de seviyesini yükseltir."

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 206 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 17:50

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hakkari ve Şıak il merkezlerinin taşınması konusunda, "Terör olsun olmasın, insanların yaşayabileceği bir ortam değil maalesef belli şehirlerimizin belli kesimleri. Buralarda mutlaka ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var ve bu bataklıkların kurutulması lazım" dedi.

Yılmaz, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Hakkari il merkezinin Yüksekova'ya, Şıak il merkezinin de Cizre'ye taşınmasına değinen Yılmaz, söz konusu ilçelerin bulundukları illerde ayrı bir merkez konumunda olduğunu söyledi.

Yılmaz, Yüksekova ve Cizre'nin önemli potansiyel taşıdığını belirterek, Şıak'ın mevcut merkez ilçesinin dağlık bir konumda ve gelişmeye müsait bir yapısı olmadığını vurguladı.

Bölgede, kentsel dönüşüme de ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Nitelikli bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var, sadece bina yapmayı kastetmiyorum. Mesleki eğitimiyle, sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetleriyle, sportif altyapılarıyla gerçekten yaşanabilir bir ortam oluşturmak gençlerimiz için, çocuklarımız için, kadınlar için. Bunu oluşturduğumuz zaman ben inanıyorum ki birçok hadise kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Terör örgütü bölgede çok ciddi anlamda insanlar üzerinde bir baskı oluşturma gayreti içinde. Ve bunu yaparken de bu şehir ortamlarını maalesef çok istismar ediyor, Sur'da da aynı şey söz konusu. Aslında harabe haline gelmiş birtakım yerler. Zaten bu terör olsun olmasın, insanların yaşayabileceği bir ortam değil maalesef belli şehirlerimizin belli kesimleri. Buralarda mutlaka ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var ve bu bataklıkların kurutulması lazım."

Yılmaz, Bakanlık olarak Sosyal Destek Programının (SODES) odağına daha çok gençlerin ve kadınların alınacağına işaret ederek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlara dönük projelere destek vereceklerini ifade etti.

Son 13 yılda AK Parti hükümetlerince Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kamu hizmetleri kapsamında "devrim" gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Maalesef buna terör büyük bir darbe vuruyor. Bir taraftan biz bu kamu yatırımlarını yapıyoruz, birileri bakıyorsunuz topluma gidip, hala o eski Türkiye’nin alışkanlıklarıyla 'Devlet burayı ihmal ediyor, yeterince hizmet yapmıyor' diyorlar, böyle propaganda yapıyorlar. Aynı çevreler bir taraftan da dönüp bu yatırımlarımıza saldırıyorlar, şantiyelere saldırıyorlar, buraya yatırım olmasın diye gayret ediyorlar. Terör ne yaparsa yapsın, ne olursa olsun, bu hizmetlerimize devam edeceğiz. Artık yeter demek lazım, gerçekten Türkiye’de terörün hiçbir dayanağı olamaz, hiçbir bahanesi olamaz. Bunu yapanlar, eline silah alıp terör yapanlar o halkın aslında düşmanlarıdır, halka en büyük zararı veren kesimlerdir."

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 239 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 17:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin 19 Ocak'taki TBMM Grup Toplantısı'nda sarf ettiği sözler ve sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla ilgili 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın, Muammer Cemaloğlu, Burhanettin Sevencan ve Tuğba Sağlam Eker'in Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine verdiği dava dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 19 Ocak 2015'teki TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşması ve sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Erdoğan'ın "şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakarette bulunduğu" kaydedildi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında, Erdoğan'ın onur ve saygınlığına yönelik ifadeler sarf ettiği belirtilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yer verildi.

Dilekçede Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hafta sonu yapılan CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının resen soruşturma başlattığı ve manevi tazminat davası açıldığı da anımsatıldı.

Kılıçdaroğlu'nun TBMM Grup Toplantısı ile Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla çirkin tavrını ve Erdoğan'a hakaret etmeyi sürdürdüğü vurgulanan dilekçede, davalının bu ifadeleri nedeniyle eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtildi.

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Davalı, son zamanlarda yaptığı tüm konuşmalarında olduğu gibi dava konusu konuşmasında ve paylaşımlarında da müvekkilimize ısrarla ve üzerine basa basa 'diktatör, diktatör bozuntusu' şeklinde hitap etmektedir. Bu durum davalının belirli bir amaç doğrultusunda, ısrarlı bir şekilde hakaret kastı ile hareket ettiğinin açık bir göstergesidir. Davalının dava konusu ifadeleri ısrarlı bir şekilde kullanacağını da beyan etmesi, hakaret kastının yoğunluğunu gösteren bir diğer husus olarak değerlendirilmelidir. Bu mantık dışı, çirkin ve hakaret içerikli ifadeyi sarf eden davalının amacı çok açık ve net bir şekilde ortadadır."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman için kişilerin uluslararası metinlerle, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlıklarının ihlali aracı olarak kullanamayacağı ifade edilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Dava konusu konuşmadan dolayı yasa gereğince manevi tazminata hükmedilmesinin tüm şartları oluşmuştur. Kişiler objektif bilgi verme ve eleştiri ile yetinmelidirler. Bilerek kişileri tahfif (basitleştirme) ya da hakaret teşkil edecek nitelendirmelerde bulunmak gibi izin verilmeyecek araçlara başvurmamalıdırlar. Eleştiride yer alan olayları anlatırken bile doğrudan doğruya muhatabının kişilik haklarını hedef almamalı, onur ve saygınlığına saldırı teşkil edecek hakaretlerde bulunmamalıdırlar."

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı partisinin grup toplantısındaki konuşmasında sarf ettiği ifadeleri nedeniyle, 100 bin lira manevi tazminatla cezalandırılması talep edildi.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 177 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 17:50

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek ve 19. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Davos'ta.

- Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu'nda "İnsani Yükümlülük: Küresel, Bölgesel ve Sektörel Yaklaşımlar" oturumuna katılacak.

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile bir araya gelecek Davutoğlu, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremasinghe ile baş başa görüşme gerçekleştirecek.

- Doğuş Grubu "Şahenk İnisiyatifi" Göbeklitepe Resepsiyonu'na katılacak olan Davutoğlu, bazı yatırımcıları da kabul edecek.

3- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak. 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunda temaslarda bulunacak.

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Almanya'da Uluslararası Mobilya Fuarı'na katılacak Türk firmalarını ziyaret edecek. 

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 15. Ulusal Tarım ve Gıda Kongresi'ne iştirak edecek.

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOKİ Başkanlığı'nda, İstanbul Erenköy gümrük arsasına ilişkin yapılacak sunuma katılacak.

5- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Alman tur operatörleri ve sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, TUİ Genel Müdürü Sebastian Ebel, Thomas Cook şirketinin Almanya Ticaret Genel Müdürü Günter Geske ve Alman Seyahat Acentalar Birliği Başkanı Norbert Fiebig ile görüşecek.

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, basın toplantısında 2015 yılını değerlendirecek ve Bakanlığın 2016-2019 hedeflerini açıklayacak.

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suudi Arabistan'da, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Türkiye Sağlık Alanında Teknik İşbirliği Değerlendirme Toplantısı'na katılacak ve İİT Genel Sekreteri İyad Medeni ile bir araya gelecek.

8- TBMM'den.

- Genel Kurul'da, çalışan anne adaylarına yeni haklar getiren kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na ilişkin sunum yapacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

2- İsrail'in "saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla sokak ortasında öldürdüğü Filistinlilerle ilgili hukuki tartışma ve ölümler dolayısıyla uluslararası toplumdan gelen tepkiler izleniyor.

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki başkent Şam'ın kuzeybatısındaki Madaya ve Muaddamiyye beldelerindeki insani durum takip ediliyor. 

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAİŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

5- Diyala'da, Sünnilere ait camilere düzenlenen saldırılar ve Iraklı Sünni vatandaşların bölgeden göç etmeleri için aldıkları tehditlere ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

6- Bağdat'ta düzenlenecek İslam Ülkeleri Parlamentolararası konferansı izleniyor.

7- Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping’in Ortadoğu turu kapsamında Kahire’ye yapacağı ziyareti takip ediliyor.

8- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor. 

9- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen’deki yürütülen operasyonlar izleniyor. 

EKONOMİ

1- TÜİK, aralık ayına ilişkin Yurtdışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

GÜNCEL

1- Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindeki heyet, Fas Yargıtay Başkanı Mustafa Faris ile bir araya gelecek.

SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, yapılacak 7 maçla devam edecek. Sivas Belediyespor-1461 Trabzon, Mersin İdmanyurdu-Aydınspor 1923, Bucaspor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Büyükçekmece Tepecikspor, Trabzonspor-Nazilli Belediyespor, Kardemir karabükspor-Beşiktaş ve Adanaspor-Gaziantepspor maçları oynanacak.

2- Avustralya Açık Tenis Tuuvası'na ana tablo 2. tur maçlarıyla devam edilecek.

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası son 32 turu gruplarında 3. hafta maçları oynanacak.

- Pınar Karşıyaka-Dolomoti Energia, Trabzonspor Medical Park-Grissin Bon, Galatasaray Odeabank-Szolnoki, Ratiopharm-Banvit maçları yapılacak.

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Uniqa-Fenerbahçe, ESBVA-LM-Galatasaray ve Spor Citylift Girona-Abdullah Gül Üniversitesi maçları oynanacak.

5- Voleybol Erkekler DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde Arkas Spor, Bulgaristan'ın Marek Union-Ivkoni takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

6- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank, Polonya'nın Atom Trefl takımını konuk edecek.

7- Voleybol Erkekler Challenge Kupası'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Benfica ve Colzedonia-Galatasaray HDI Sigorta maçları yapılacak.

(AA)

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 186 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 13:20

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin DAİŞ tehdidini yok etmek için her türlü adımı atmaya ve koalisyon ortaklarıyla savaş vermeye devam edeceğini bildirdi.
Davutoğlu, The Wall Street Joual gazetesinde yayınlanan "Türkiye terör karşısında sarsılmayacak. Ülkem, potansiyelini terörün nihilizmine heba ettirmeyecek kadar büyük ilerlemeler kaydetti" başlıklı makalesinde, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve terörle mücadelesine ilişkin görüşlerini paylaştı.
AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türkiye ekonomisinin başarı ve istikrarla birlikte anıldığını belirten Davutoğlu, bu başarının, içeride ve dışarıda birçoklarının, "Türkiye'nin uluslararası makroekonomik zorlukların üstesinden gelemeyeceğine" inandığı bir dönemde yakalandığını kaydetti.
Davutoğlu, AK Parti iktidarının gerçekleştirdiği yapısal reformlar sonucu Türkiye'nin OECD'de en hızlı büyüyen ekonomi haline geldiğini ifade ederek, 2010-2014 arasında ortalama yüzde 5,4 büyüme sağlandığını, geçen yılki yüzde 4'lük büyümenin birçok yükselen ekonominin iki katından fazla olduğunu belirtti.
"Geçmiş 10 yılda sağlanan başarı daha ileri gitme yönündeki kararlılığımızı azaltmadı" değerlendirmesinde bulunan Davutoğlu, bu yıl güçlü iç talep ve AB'deki toparlanmayla yüzde 4,5'lik büyüme hedeflediklerini vurguladı.
Davutoğlu, yapısal reform gündemini uygulayacaklarını ve bunun büyümeyi daha kapsayıcı hale getireceğini, yeni iş imkanı sağlayacağını ve yaşam standardını yükselteceğini bildirerek, AB üyelik süreci reformlarıyla bu gündemin Türkiye'de sürdürebilir büyümenin koşullarını oluşturacağını kaydetti.
Türkiye'nin ekonomik başarı hikayesinin küresel ölçekte değerlendirilmesi gerektiğini de ifade eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin ekonomik angajmanları her zaman uluslararası ilişkiler yönetiminin merkezine koyduğuna işaret etti.
Siyasette yeni bir yaklaşım
Davutoğlu, Türkiye'nin AB ile ekonomik entegrasyonu derinleştirmek için adımlar attığına vurgu yaparak, AB ile Gümrük Birliği Anlaşmasını hizmet sektörü, kamu alımları ve tarımı da içerecek biçimde geliştirdiklerini belirtti.
"Tam fonksiyonel bir demokrasi olmadan serbest ekonomi olmaz" ifadesini kullanan Davutoğlu, Türkiye'nin istikrarlı başarısının bu inançla sağlandığını bildirdi.
Davutoğlu, bir tarihçi ve diplomat olarak sadece sözlerin değişimi sağlayamayacağını bildiğini aktararak, "Bu nedenle ekonomik büyümeden tüm toplumun yararlanması için çaba harcıyoruz. Bu, hükümetimizin siyasette Türk halkının ihtiyaçlarını yansıtan yeni bir yaklaşım, yeni bir siyasi üslup ve yeni bir diyaloğu arzulamasının bir yansımasıdır" yorumunu yaptı.
Türkiye'nin ekonomik büyümesinin kapsayıcı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, 2007'den bu yana 7 milyon yeni iş imkanı oluşturulduğunu, iş gücü piyasasına katılım ve eğitim oranının önemli ölçüde yükseldiğini belirtti.
Davutoğlu, Türkiye'nin kapsayıcı yaklaşımıyla sığınmacı krizinde benzersiz destek sağladığına da değinerek, Türkiye'nin, Beşşar Esed rejiminin barbar katliamından kaçan 2,5 milyon Suriyeliyle dünyada en fazla sığınmacıyı barındıran ülke olduğuna işaret etti.
Türkiye'nin sığınmacı krizindeki tutumunun benzersiz olduğunu kaydeden Davutoğlu, bunun için 8 milyar dolardan fazla para harcandığını, sığınmacılar için en iyi imkanların hazırlandığını, çalışma izni verildiğini, ihtiyaç içinde olanlara destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.
Sultanahmet saldırısı
Başbakan Davutoğlu, Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan terör saldırısına ilişkin ise "Bu son terör saldırısı, Suriye krizi ve terörizmin küresel yükselişi karşısında koordineli uluslararası tepki verilmesi gerekliliğinin altını çizmiştir" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, şunları kaydetti:
"DAİŞ ya da sözde İslam Devleti'nin tarihi mabede bu kadar yakın saldırı düzenlemesi kendilerinin dinle ilgilerinin olmadığını göstermektedir. Bunlar ölüme tapan ve hayatı reddeden nihilistlerdir. Bir kez daha altını çizmek isterim ki, terörün ne dini, ne milliyeti ne de değer yargısı yoktur.
Geçen hafta gerçekleşen barbar saldırının kurbanlarının yasını tutarken küresel terörün yayılmasına karşı kolektif kararlılığımız güçlenecektir. Türkiye, sınır ötesinde bu tehdidi yok etmek için her türlü adımı atmaya ve koalisyon ortaklarıyla beraber bu tehditle savaşmaya devam edecektir.
Bir neslin potansiyelinin terörün nihilizmiyle heba olma ihtimali bağışlanamaz bir durum olurdu. Bu riski nihai olarak yok etmek, müşterek ve tarihsel sorumluluğumuzdur."

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 256 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 11:00

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'de istikrarın pekiştiği ve siyasi belirsizliklerin kalktığı döneme girildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu süreçte reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz, İran'a yönelik ambargoların kaldırılmasına da değinerek, bu durumun bölgeye ve Türkiye'ye olumlu yansıyacağını söyledi. İran'ın önemli bir potansiyel taşıdığını dile getiren Yılmaz, iki ülke arasında yapılan tercihli ticaret anlaşmasının ambargoların kaldırılmasıyla daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı"

Ülkelerin nükleer teknoloji konusundaki çabalarının barışçıl nitelik taşıması gerektiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı ama bölgemizde de nükleer silahlanma olmamalı. Türkiye olarak biz her zaman bundan yana olduk. İran'ın ambargolardan kurtulmuş olması bölgemiz ve ikili ilişkilerimiz için olumlu bir gelişme."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Bakan Yılmaz'a iş dünyasının yeni dönemdeki beklentilerini ve önerilerini aktardı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 200 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 3:12

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığında gerçekleştirilen terörle mücadele ve rehabilitasyon çalışmaları eylem planı toplantısı sona erdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen terörle mücadele ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili eylem planının görüşüldüğü, Çankaya Köşkü'ndeki toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un başkanlığındaki toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yer aldı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 146 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 3:12

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde bazı İngiliz gazetelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Guardiangazetesi diplomasi editörü Patrick Wintour, Davutoğlu ile yapılan görüşme sonrası kaleme aldığı haberde, Davutoğlu'nun "Türkiye'nin gelecek hafta başlayacak Suriye barış görüşmelerinde belirleyici etkiye sahip olma hakkı olduğunu söylediğini" yazdı. 

"Esed, Şam'da oturdukça hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecek"

Başbakan Davutoğlu'nun, Türkiye'de bulunan iki buçuk milyon Suriyeli sığınmacının, Beşşar Esed durduğu sürece ülkelerine dönmesinin tasavvur edilemeyeceğini kaydettiğini aktaran Wintour, haberinde Davutoğlu'nun şu sözlerine yer verdi:

"Barış görüşmeleriyle ilgili Türkiye'den daha fazla söyleyecek sözü olan ülke yoktur. Çünkü, Türkiye'de iki buçuk milyon Suriyeli var. Suriye'de üzerinde iyice anlaşılmış bir barış sağlanamazsa, bu bizim için artık bir iç meseledir. Esed, Şam'da oturmayı sürdürdükçe, hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecektir."

"PYD ve rejim arasında yakın bir işbirliği var"

Haberde Davutoğlu'nun, "PYD'nin, barış görüşmelerine katılamayacağını, çünkü PYD'nin Esed rejiminin suç ortağı olduğunu söylediği" kaydedildi. Davutoğlu'nun, "PYD gerçek bir muhalif değil. PYD ve rejim arasında yakın bir işbirliği var" dediği aktarıldı.

"Suriye kültürüne uymayan DAİŞ var"

Davutoğlu'nun Suriye şehirlerindeki "Ortaçağ kuşatmalarının" kaldırılmasını da görüşmeler için ön koşul olarak ortaya koyduğunu yazan Wintour, Başbakan'ın "Bu kuşatmaların, rejim tarafından tasarlandığını ve açlık yoluyla öldürmek için bir savaş stratejisi olarak kullanıldığını" söylediğini kaydetti.

Guardian editörü, Başbakan'ın, Avrupa'daki sığınmacı kriziyle ilgili "İnsan kaçakçılığı konusunu görmezden geldiği yönündeki Avrupa'nın şikayetlerini saçma bulduğunu" dile getirdiğini, Avrupa Birliği'nin (AB), Ekim ayında söz verdiği 3 milyar avro finansmanı henüz sağlamadığına işaret ettiğini belirtti.

Davutoğlu'nun Türkiye'deki Suriyelilere çalışma izni sağladıklarını ve Türkiye'ye gelen Suriyelilerin Avrupa'ya seyahatlerini önlemek için sınırlı vizeler verdiklerini söylediği aktarıldı. Gazete, Davutoğlu'nun, "Türkiye'de sığınmacı, göçmen ya da yabancı karşıtı protesto göremezsiniz" dediğini yazdı.

Gazete, Başbakan Davutoğlu'nun, 2011'deki Arap Baharı hareketinin yıkılması sonucu mezhepçilik ve etnik çekişmenin arttığını dile getirdiğini belirterek, şu sözlerine yer verdi:

"Acıyı hissediyorum. Suriye, Lübnan'dan sonra en ılımlı Arap ve Ortadoğu toplumuydu. Şii ve Sünni aşırılığın olmaması bakımından ılımlı. Suriye toplumu, çoğulcu bir toplum. Her şehrinde farklı etnik kökenler var. Şimdi ise, Suriye kültürüne uymayan DAİŞ var."

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 229 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 3:12

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlığındaki toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yürütülen terörle mücadele ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili eylem planı görüşülüyor.

Çankaya Köşkü'nde başlayan toplantıda, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı yer alıyor.

Toplantıda, terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar dolayısıyla zarar gören esnaf ve sanatkara yapılan yardımların tekrar kapsamlı gözden geçirilmesi, kentsel dönüşüm çalışmaları, şehirlerin yeniden imarı ve olaydan etkilenen sivil halkın mağduriyetinin giderilmesi konuları ele alınacak.

Operasyonlar dolayısıyla ara verilen eğitim faaliyetleri ve sağlık hizmetleriyle ilgili son durum da masaya yatırılacak.

Ayıca, terörle mücadele eylem planına ilişkin bakanlıklarla koordinasyonun gözden geçirileceği toplantıda, toplumsal bütünlüğü sağlayacak insani tedbirlerin ele alınmasıyla ilgili başlıklar da görüşülecek.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 223 تاريخ : چهارشنبه 30 دی 1394 ساعت: 0:30

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyeleri, Olağan Kurultay'daki konuşmasından dolayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto edip, CHP Genel Merkezi önüne siyah çelenk koydu.

CHP Genel Merkezi önünde toplanan konfederasyon üyeleri, "Siyasette edep istiyoruz", "Önce ahlak ve maneviyat" yazılı dövizler açtı.

Konfederasyon Genel Başkan Yardımcısı Murat Pazan, yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret içeren çirkin bir konuşma yaptığını ifade ederek, bu konuşmanın ahlaken ve hukuken savunulabilir bir tarafı olmadığını ifade etti.

"Girdiği tüm seçimlerden başarısız olarak çıkan Kılıçdaroğlu'nun ağzından çıkan her söz nefret diline dönüşmeye başlamıştır" diyen Pazan, şöyle devam etti:

"Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, vatanımıza, milletimize düşman olup, kan ile beslenen hainlere nefret duymaya, enerjisini bu hainler üzerinde harcamaya, cumhura ve cumhurun başkanına saygılı olmaya, ahlak ve erdem kavramlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz."

Açıklama sonrasında, CHP Genel Merkezi parmaklıklarına bırakılan, üzerinde "Siyasette edep istiyoruz" yazısının bulunduğu siyah çelenk, basın mensuplarının görüntü almasının ardından polisin uyarısı üzerine kaldırıldı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 189 تاريخ : سه شنبه 29 دی 1394 ساعت: 21:04

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Chatham House’daki toplantının ardından Stansted Havalimanı'na geçti. Davutoğlu, havalimanına geçerken, kendisine el sallayarak selam veren vatandaşların yanına giderek, bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Davutoğlu, daha sonra İsviçre’ye gitmek üzere, Stansted Havalimanı'na geçti. Davutoğlu’nu, buradan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de İsviçre'ye gitti.

İsviçre'de, Davos Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılacak olan Davutoğlu'nun, ekonomi çevreleri, devlet ve hükümet başkanları, bakanlar ve sivil toplum kesimleriyle görüşmelerde bulunması planlanıyor.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 182 تاريخ : سه شنبه 29 دی 1394 ساعت: 21:04

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye'de istikrarın pekiştiği ve siyasi belirsizliklerin kalktığı döneme girildiğine dikkati çeken Yılmaz, bu süreçte reformlara ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yılmaz, İran'a yönelik ambargoların kaldırılmasına da değinerek, bu durumun bölgeye ve Türkiye'ye olumlu yansıyacağını söyledi. İran'ın önemli bir potansiyel taşıdığını dile getiren Yılmaz, iki ülke arasında yapılan tercihli ticaret anlaşmasının ambargoların kaldırılmasıyla daha anlamlı hale geldiğini vurguladı.

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı"

Ülkelerin nükleer teknoloji konusundaki çabalarının barışçıl nitelik taşıması gerektiğine işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Barışçıl bir şekilde herkes nükleer teknolojiyi kullanmalı ama bölgemizde de nükleer silahlanma olmamalı. Türkiye olarak biz her zaman bundan yana olduk. İran'ın ambargolardan kurtulmuş olması bölgemiz ve ikili ilişkilerimiz için olumlu bir gelişme."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da Bakan Yılmaz'a iş dünyasının yeni dönemdeki beklentilerini ve önerilerini aktardı.

AA

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 156 تاريخ : سه شنبه 29 دی 1394 ساعت: 21:04

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve İngiltere'nin tarihi ve coğrafyası açısından ilişkilerini daha da geliştirebilecek pozisyona sahip olduğunu belirterek, "Şimdiki coğrafyamız ve tarihi geçmişimiz, bu iki ülkeye çok daha uyumlu ve birbirini tamamlayıcı ilişkileri yürütebilme imkanı sağlıyor" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Mandarin Otel'de düzenlenen Türkiye-İngiltere İşadamları Yemeği'nde konuştu.
Davutoğlu, Türkiye ve İngiltere’nin önde gelen finansal çevreleriyle bir araya gelmekten memnun olduğunu belirterek, Türkiye ekonomisiyle ilgili gelişmeleri konuşmaktan da ayrıca mutluluk duyduğunu ifade etti.
Londra ziyareti kapsamında birçok ekonomik toplantıya katıldığını, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile de bir araya geldiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:
"2015, bizim için zorluklarla dolu bir yıl oldu. İki genel seçim geçirdik. Bir de aynı zamanda Britanya'da da genel seçim oldu hem David Cameron ve ben, başarılı olduk. Sonuçta netice her iki ülke için çok umut verici. Bu ne demek? Önümüzde 4 yıl var, her iki ülke için. Siyasi istikrar söz konusu, aynı hükümetler, aynı politikalar. Bu Türkiye-Britanya ilişkilerinde yeni perspektifin başlangıcı da olabilir. Sadece karşılıklı ilişkilerde değil Avrupa ve bölgesel konularda iş birliği yapmamamız için hiçbir neden yok."
"Avrupa'nın kaderi iki ülke olmadan yazılamaz"
Türkiye ve İngiltere'nin, Avrupa'nın doğusunda ve batısında yer alan iki önemli ülke olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:
"İki ülke olarak, şöyle pozisyondayız; Avrupa'nın kaderi bu iki ülke olmadan yazılamaz. Türkiye çoğunlukla Asya’da bulunan yarım adadan oluşuyor ama Avrupa'nın kenarında mevcudiyeti olan bir ülke. Hem Türkiye hem Britanya, Avrupa tarihinde önemli aktörler olarak yerlerini almışlardır, her zaman. İngiltere ve Türkiye'nin katkısı olmadan Avrasya'nın tarihinin yazılması mümkün değil. Tarihe baktığımız zaman iki ülkenin benzerliklerinin görüyoruz. Öncelikli uzun vadeli siyasi oluşumlar gerçekleştirildiğini, Avrasya'da, hatta afro-Avrasya'da bu tür oluşumların gerçekleştiğini görüyoruz. Osmanlı İmparatorluğu ve Britanya İmparatorluğu'nun mevcut olduğu dönemlerde her ikisinin de uzun soluklu tecrübeleri olduğunu görüyoruz.”
İstanbul ve Londra'nın tarihte ekonomi faaliyetlerin merkezleri olduğuna işaret eden Davutoğlu, "İstanbul'u İpek Yolu ile hatırlıyoruz ve Londra'yı da mode ekonominin başlangıcı olan endüstri devrimi ile hatırlıyoruz. İstanbul ve Londra'yı hatırlayamayanlar ekonominin tarihini anlayamazlar' diye konuştu.
"16-17 milyar dolara yakın bir ticaret hacmimiz var, yeterli değil"
Türkiye'nin ekonomik tarihçesinin, İpek Yolu'nun bir uzantısı olarak Çin'e kadar uzanan ve Britanya'yı da kapsayan, Hint Okyanusu'na kadar çok geniş kapsamı olan bir alan olduğuna işaret eden Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdiki coğrafyamız ve tarihi geçmişimiz, bu iki ülkeye çok daha uyumlu ve birbirini tamamlayıcı ilişkileri yürütebilme imkanı sağlıyor. Tabii ki aynı şey siyasi olarak da geçerli. Bu konuda olumlu istatistiklere de sahibim. Burada 16-17 milyar dolara yakın bir ticaret hacmimiz var. 'Bu yeterli mi? Hayır yeterli değil.' Bir kaç yıl içinde 20 milyara, daha sonra daha yüksek miktarlara çıkabilmeliyiz."
Davutoğlu, şunları söyledi:
"Sevgili meslektaşım Jack Straw, Kıbrıs konusunda ne kadar çalıştığımızı hatırlar. Kendisi o zaman Dışişleri Bakanı'ydı ama maalesef başarı elde edilemedi. Eğer barış kazanmış olsaydı, o gün barış dolu bir ada olurdu ve büyük ihtimalle Türkiye, AB üyesi haline gelmiş olurdu. Türkiye ile birlikte çok daha farklı bir Avrupa'yı oluşturmuş bile olabilirdik. Bugünkünden çok daha olumu çok daha iyi fakat o fırsat 2004'te kaçırıldı. Bu sefer sayın Başbakan Cameron ile de bunu konuştuk. Bu fırsat bu sefer kaçırılmamalı, Kıbrıs'la ilgili olarak. Bunlar da varlıklarımız, değerlerimiz. 
Peki ne yapacağız biz şimdi, eminim ki hepiniz Türk ekonomisinin temel göstergelerini takip ediyorsunuzdur. Kasım seçimlerinden sonra hükümeti kurduk ve Türkiye'deki siyasetle her zaman süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Hükümeti kurduğum gün Türkiye ile Rusya arasına bir gerginlik oluştu. O sabah bir Rus uçağının vurulmuş olduğunu öğrendim. Hükümeti kurduğum daha ilk gün, güne bir krizle başlamış oldum. Bu hayatın bir gerçeği. Her gün bir krizle karşılaşmak mümkün olabiliyor. Daha önce söylediğim gibi David ile konuşurken bunu söylemiştim, biz ne cennetteyiz ne cehennemde, biz dünyadayız, mükemmel iyi ya da mükemmel kötü diye bir şey söz konusu değil. Dünyada yaşıyoruz krizleri ve vizyonları birlikte yaşayacağız. Dolayısıyla bütün bu krizlerle çevrili de olsak biz kendi ajandamızı kuracağız dedik ve bunu kurduk."
Birleşik Krallığın, Türkiye'de 8.4 milyar dolara ulaşan doğrudan yabancı yatırıma sahip olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, sahalarda Britanyalı yatırımcıların gelip birtakım değişiklikler yaratma imkanına sahip olabileceğini söyledi.
Toplantıdan önce bazı sektör temsilcileriyle görüştüğünü iki taraflı gündem sayesinde bazı ortak girişimleri gerçekleştirebileceklerini ifade eden Davutoğlu, farklı ülkeleri de ortaklığa katabileceklerini belirtti.
Çok kritik günler geçiren ama gelecekte yeniden yapılandırmaya gidilebilecek bölgelerde Türk ve İngiliz tecrübelerinin önde gelen uygulayıcılar haline getirilebileceğine vurgu yapan Davutoğlu, meslektaşı Cameron'la bu konuları tartıştıklarını dile getirdi.
"Türkiye'nin etrafında jeopolitik belirsizlikler ve zorluklar var"
Davutoğlu, 2015'te bazı olumlu ve olumsuz gelişmelerin olduğuna, 2016'ya taşınan durumlar bulunduğuna dikkati çekti.
İnişli çıkışlı ekonomi durumunun hem yatırımcılar hem de politika belirleyiciler açısından rahatsız edici olduğunu ifade eden Davutoğlu, volatilitenin küresel olarak bütün ekonomiyi etkilediğini, büyüme hızının özellikle gelişmekte olan ülkelerde düşüş gösterdiğini aktardı.
Dünya ticaretini ve büyüme hızını artırabilmek için ortaklarını teşvik etmeye çalıştıklarına işaret eden Davutoğlu, duraksamanın tehlikeli ve çok zararlı bir durum olduğunu, hem politik hem sosyal istikrarsızlıklara sebebiyet verebileceğini kaydetti.
Türkiye'nin etrafında karşı karşıya kaldığı jeopolitik belirsizlikler ve zorluklar da olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Her şeyi değiştirebilirsiniz ekonominizi, programınızı, hükümetinizi değiştirebilirsiniz. Ama değiştiremediğiniz iki şey var. Bunlardan bir tanesi coğrafyanız, ikincisi de tarihiniz. O coğrafyada doğarsınız, o tarihi miras alırsınız. Biz Türkiye'nin coğrafyasından şikayet etmektense o coğrafyayı bir varlık, değer haline çevirmek istiyoruz. Bunu gelecekte yapabileceğimize inanıyoruz. Siyasi iniş çıkışlar, jeopolitik yer değiştirmeler bizim için önümüzdeki yıllarda da sorun teşkil etmeye devam edecektir. Suriye, Ukrayna, Irak hep Türkiye'nin etrafında, bölgesinde olan sorunlar. Fakat bu durumlar Türkiye'nin katılımını daha değerli hale getirir. Çünkü Türkiye bir istikrar adasıdır, bir gelişme, refah, ekonomik gelişme, büyüme adasıdır."
"Onlara karşı savaştık, istikrarı korumaya çalıştık" 
Davutoğlu, geçen 13 yıl içindeki haziran ile kasım ayı arasındaki dönemin önemli olduğuna, belirsizlikler bulunduğuna dikkati çekti. 
Bütün terörist organizasyonların faaliyete geçtiğini anlatan Davutoğlu, "PKK, DAİŞ, DHKP-C. Hükümet olarak terörizme karşı mücadele etmek zorundaydık bir yönden. DAİŞ Suruç'ta bir saldırı yaparak 35 vatandaşımızı öldürmüştü. Daha sonra Ankara'daki terörist saldırı, arkasından PKK'nın şiddet içeren terörist faaliyetleri. Biz onlara karşı savaştık, istikrarı korumaya çalıştık" diye konuştu. 
Bir yıl içerisinde üç hükümet kuran bir Başbakan olduğunu hatırlatan Davutoğlu, 7 Haziran gecesi vatandaşlara, "sizin kararınız neyse herşeyin öncesinde, üstesinde gelir" ifadesini kullandığını söyledi.
"Türkiye ile İngiltere pek çok ortak hedefe ve çıkara sahip"
Türkiye ile İngiltere'nin pek çok ortak karakteristiğe, hedefe ve çıkara sahip olduğunu söyledi.
Davutoğlu, "Sadece iki ülkenin başbakanlarını değil, Türk ve İngiliz iş çevrelerini de hem iki ülke hem de Avrupa ve küresel toplum için el ele yeni bir geleceğin peşinde görmek istiyoruz. Önümüzde devasa bir işbirliği gündemi, ardımızda güçlü bir tarihi gelenek, önümüzde de parlak bir gelecek vizyonu var" diye konuştu.
Türkiye'nin yeni hükümetle 25 alanda sektörel reform takvimi açıkladığını belirten Davutoğlu, bunların bazılarını "yatırım ortamını iyileştirmesi, gölge ekonomiyle mücadele, iç tasarrufun artırılması, verimliliğin artırılması, sermaye piyasalarının derinleştirilmesi, sağlık turizminin geliştirilmesi, kalifiye iş gücünün çekilmesi ve iş gücü piyasasının iyileştirmesi" olarak sıraladı.
Yapısal reformlar
İş adamlarına hitap eden Davutoğlu, Türkiye'nin çok daha kapsamlı yapısal reformları da gündemine aldığını kaydetti.
Belirlenen yapısal reform alanlarının ilki olarak saydamlık ve yolsuzlukla mücadeleyi dile getiren Davutoğlu, "Saydamlık yasası kişisel vaadimdi. Son 13 yılda bu konuda çok şey yaptık fakat yine de iyileştirmeler mümkün. Bürokraside etik, dürüstlük ve hesap verebilirlik standartlarını geliştirmek gibi" diye konuştu. 
Davutoğlu, bu kapsamda yeni bir kamu ihale yasasının da gündemde olduğunu ifade ederek, "Saydamlık ve hesap verebilirlik önümüzdeki 3 ayda gündemimizin üst sırasında olacak" değerlendirmesinde bulundu.
"Küresel yetenekleri ülkemize çekmek istiyoruz"
Hem Türk sanayisi hem de yabancı yatırım için önemli bir alanın da iş gücü piyasası olduğunu anlatan Davutoğlu, "İş gücü piyasamız epey katıydı. Şimdi bazı esneklikler getirmek istiyoruz" dedi.
Davutoğlu, bu kapsamda da tazminat düzenlemesinin, yarı zamanlı ve esnek mesainin de aralarında olduğu bir dizi düzenlemeye gidileceğini kaydetti.
Turkuaz Kart uygulamasına da değinen Davutoğlu, "Küresel yetenekleri ülkemize çekmek istiyoruz. Bütün Britanyalı dostlarımızı Turkuaz Kart almaya davet ediyorum. Böylece yarı Türkiye vatandaşı gibi olabilirsiniz. Daha çok yatırm yapanlar ise Türk vatandaşlığını istedikleri zaman alabilirler. Artık hak edenlere Türk vatandaşlığı vermede çok daha esneğiz" diye konuştu. Davutoğlu, "hak etmek" ile kastının da Türkiye'ye daha çok yatırım yapmak, ekonomik ve sosyal alanda katkı sağlamak olduğunu vurguladı.
"En önemli kaynağımız insan kaynağı"
"Doğal kaynaklarımız, petrolümüz veya doğalgazımız yok ama en önemli kaynak olan insan kaynağına sahibiz" yorumunu yapan Davutoğlu, iyi eğitilmiş ve dinamik insanlar yetiştirilmesine dönük atılacak adımları da sıraladı.
Öğretmenlerin eğitimini iyileştirmek için performans ölçümünü ve kalite indeksini içeren özel bir program uygulanacağını belirten Davutoğlu, okul bazlı bütçeleme, yabancı dil eğitimine öncelik ve hayat boyu öğrenimin de aralarında olduğu bir dizi düzenlemeye gidileceğini anlattı.
Davutoğlu, Türkiye'de enerji sektörünün serbestleştirilmesine yönelik adımların atılacağını aktararak, bu kapsamda lisanslama ve izinlerin kolaylaştırılacağını söyledi. 
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine de değinen Davutoğlu, bu mecrada da hukukun üstünlüğünün pekiştirilmesine, demokrasi standartlarının iyileştirilmesine ve kurumların kalitesinin yükseltilmesine dönük adımlar atılacağını vurguladı.
AB ile müzakerelerde geçen ay 17. faslın açıldığını hatırlatan Davutoğlu, AB İlerleme Raporuna göre de 32 faslın 27'sinin açılmaya hazır durumda olduğunu aktardı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kıbrıs sorununda çözümle birlikte bu yılın sonuna doğru Türkiye-AB ilişkilerinde eminim ki yeni bir döneme gireceğiz" diye konuştu.

- - , .

turk news...
ما را در سایت turk news دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : استخدام کار turknews بازدید : 242 تاريخ : سه شنبه 29 دی 1394 ساعت: 14:44